Μαλακές μελιτζάνες χωρίς πίκρα

Newsletter

Κουλουράκια κανέλας

Array
(
    [q] => recipe/1092
)
  • Κουλουράκια κανέλας

    Είναι απίθανα κρατσανιστά και ευωδιάζουν κανέλα! Ποιος μπορεί να τους αντισταθεί;

    Χρόνος Προετοιμασίας:
    30΄
    Χρόνος Εκτέλεσης:
    Ψήσιμο: 15΄ - 20΄
    5
    Εκτέλεση:

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα (σκόνη), την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο, μέχρι να αναμειχθούν καλά.

    Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ανθρακούχο νερό, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και ενιαίο μείγμα. Αδειάζω αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στεγνά υλικά και ανακατεύω με κυκλικές κινήσεις, αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια με τα χέρια, μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη και σχετικά σφικτή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτω κι άλλο αλεύρι.

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

    Πλάθω κουλουράκια στρογγυλά ή σε κοτσιδάκια ή απλώνω τη ζύμη με τον πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβω με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα. Αραδιάζω τα κουλουράκια σε λαμαρίνες φούρνου (ή σε ρηχά ταψιά), στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνω για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά. 

    Υλικά:
    • *Για 30 κομμάτια
    • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
    • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
    • 1½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
    • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
    • ¼ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
    • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • ¼ φλιτζανιού ανθρακούχο νερό
    • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
    • ¼ φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
    • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
    1092