Πεπόνι με γιαούρτι

Newsletter

Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

Array
(
    [q] => recipe/64
)
  • Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

    Αξεπέραστα! Ετοιμάζονται εύκολα ακόμα και από αρχάριους, αρέσουν σε όλους, χορταίνουν και τρώγονται εύκολα με το χέρι διευκολύνοντας πολύ το σερβίρισμά τους στο σαλόνι, τη βεράντα και όπου αλλού θέλει η παρέα να παρακολουθήσει τον αγώνα!

    Χρόνος Προετοιμασίας:
    30 λεπτά
    Χρόνος Εκτέλεσης:
    1 ώρα & 35 λεπτά
    1
    Εκτέλεση:

    Για τη ζύμη κουρού: Σε ένα μπολ (ή στον κάδο του μίξερ) ανακατεύω καλά το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξω μια παχύρρευστη και λεία κρέμα. Προσθέτω το αλάτι και στη συνέχεια το αλεύρι, πασπαλιστά και σε δόσεις, χτυπώντας καλά με το σύρμα (ή το μίξερ) μετά από κάθε δόση, μέχρι πια το μείγμα να σφίξει τόσο ώστε να πρέπει να το δουλέψω μια με τα χέρια μου. Ζυμώνω για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.

    Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης.

    Για τα πιτάκια: Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζω σε 30 ίσα κομμάτια, σε μέγεθος αυγού. Πιέζω κάθε κομμάτι με την παλάμη μου πάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για να γίνει ένας δίσκος με διάμετρο περίπου 10 εκ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από 1 κουτ. γλυκού γέμιση. Βρέχω κάθε δίσκο ζύμης περιμετρικά με λίγο νεράκι και τον διπλώνω στη μέση, ώστε να καλύψω τη ζύμη και να φτιάξω ένα μικρό μισοφέγγαρο.

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Στρώνω με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και βάζω εκεί τα πιτάκια, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον κρόκο του αυγού με το γάλα και με το μείγμα αυτό αλείφω τα πιτάκια με ένα πινέλο. Τα πασπαλίζω με λίγο σουσάμι και τα ψήνω για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

    Υλικά:
    • *Για 30 κομμάτια
    • *Για τη ζύμη κουρού και τα πιτάκια
    • 2 κεσεδάκια (400γρ) στραγγιστό γιαούρτι
    • 1¼ φλιτζάνια (250 ml) ελαιόλαδο
    • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 κρόκος αυγού (κατά προτίμηση βιολογικού), για το άλειμμα
    • 3 - 4 κουτ. σούπας γάλα, για το άλειμμα
    • 1 κουτ. σούπας σουσάμι, για το πασπάλισμα
    • *Για τη γέμιση
    • 2 φλιτζάνια θρυμματισμένα φέτα, μαλακή
    • 1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
    • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
    • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
    • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
    64